Wagners Bistro

MIDDAG

tisdag till fredag från kl. 16.00, lördag från kl. 13.00

TILL DRINKEN

Gougère med syrad grädde och störrom 145
Gougère with soured cream and sturgeon roe

Lufttorkad Mangalica 115
Air cured Mangalica ham

Gröna oliver och Marconamandlar 95
Green olives and Marcona almonds

Ostron naturel- fråga oss!   från 45 styck
Oysters au naturel – please ask us!

Gratinerat ostron 75
Gratinated oyster

Salta ”Churros” med löjromsdipp 75
Salty ”Churros” with a bleak roe dip sauce

Halstrad havskräfta med tomat och chili 95
Seared langoustine with tomato and chili

Störrom, umai by N25
toast, syrad grädde, citron, 30 g   595 /   125g   2495
Sturgeon roe from umai by N25, toast, sour cream and lemon

SMÅ RÄTTER

Löjrom från Kalix, Br. Persson med Brioche
30 g   295 /   50g   475
Bleak roe from Kalix, Br. Persson with Brioche

Frasig våffla med nysaltad stenbitsrom
och Crème fraîche 195
Crispy wafer with freshly salted lumpsucker roe and Crème fraîche

Carpaccio med löjromsdressing 245
Carpaccio of beef with a bleak roe dressing

Smørrebrød med getfärskost
betor, päron och pinjenötter 195
Smørrebrød with fresh goat cheese, beets, pear and pine nuts

Vit sparris
hollandaisesås, halstrade havskräftor 295/435
White asparagus, sauce Hollandaise and seared langoustines

Risotto med krabba, tomat och dill 195/275
Risotto with crab, tomato and dill

STORA RÄTTER

Velouté på vit sparris
med halstrad röding och pilgrimsmussla
rättika, gurka, potatiskroketter 295
Velouté of white asparagus with fried arctic char and scallop
radish, cucumber and potato croquettes

Pocherad piggvar på ben med smörsås
stenbitsrom, primörer och ramslök 545
Poached turbot on the bone with butter sauce
lumpsucker roe, primeur vegetables and ramson

Murkelfärserad vårkyckling med potatisfondant
sellerikål och Calvadosgräddsås 325
Spring chicken stuffed with morels, potato fondant, pak choi
and Calvados cream sauce

Kalvfilé med Madeirasås, haricots och pommes frites 465
Fillet of veal, a Madeira sauce, French beans and pommes frites

Cannelloni med ramslök, spenat, ricotta
kålsallad och smörad lökbuljong 255
Cannelloni with ramson, spinach, ricotta
kale salad and an onion bouillon

DESSERTER

Crème Caramel
hallon och vispad grädde 135
Crème Caramel with raspberries and whipped cream

Vit choklad- och yoghurtkräm
med rabarbersorbet och drömmar 145
Crème of white chocolate and yoghurt
with a rhubarb sorbet and vanilla cookies

Marängsviss 145
Eton mess

Crèpes Suzette med vaniljglass 195
(flamberad i vårt öppna kök)
Crêpes Suzette and vanilla ice cream
(flambéed in our open kitchen)

Coupe Colonel med störrom 195
Coupe Colonel with sturgeon roe

Tryffel 65
Truffle

Paste di Mandorle 45
Paste di mandorle