Wagners Bistro

MIDDAG

tisdag till fredag från kl. 16.00, lördag från kl. 13.00

TILL DRINKEN

Gröna oliver och Marconamandlar 115
Green olives and Marcona almonds

Lufttorkad Mangalica 115
Air cured Mangalica

Ostron naturel, Oysters au naturel
Lilia Legris no3 45 / Fjällbacka Edulis 70

Gratinerat ostron 75
Gratinated oyster

Frasig kalvbräss med tryffelemulsion 135
Crispy sweetbread of veal with a truffle emulsion

Salta ”Churros” med löjromsdipp 75
Salty ”Churros” with a bleak roe dip sauce

Halstrad havskräfta med tomat och chili 95
Seared langoustine with tomato and chili

Störrom, Oscietra
toast, syrad grädde, citron, 28 g   595 /   125g   2495
Sturgeon roe, Oscietra, served with toast, sour cream and lemon

SMÅ RÄTTER

Wagners sallad på svensk hummer
pistage, pinjenöt, russin, bacon 345
Wagners salad of Swedish lobster
pistachio, pine nuts, raisins, bacon

Löjrom från Kalix, Br. Persson med Brioche 315
Bleak roe from Kalix, Br. Persson with Brioche

Carpaccio med löjromsdressing 245
Carpaccio of beef with a bleak roe dressing

Kycklinglevermousse, Madeiragelé
silverlöksmarmelad samt frasig våffla 195
Chicken liver mousse, Madeira jelly
silver onion marmalade and a crispy waffle

Crème Vichyssoise med tryffel samt osttoast 195
Crème Vichyssoise with truffle and a cheese toast

Havskräftsrisotto med tomat och dill 195/275
Risotto of langoustine with tomato and dill

STORA RÄTTER

Skaldjursfärserad rödtunga, hummersås
svartrot, spenat samt potatiskroketter 425
Witch flounder baked with a shellfish mousse, lobster sauce
salsify, spinach and potato croquettes

Stekt röding med Sandefjordsås
ragu på trattkantareller, brysselkål
pumpa och äpple samt kokt potatis 325
Fried arctic char, a “Sandefjord” cream sauce
ragout of winter chanterelles, Brussel sprouts
pumpkin, apple and boiled potatoes

Kalvfilé med Madeirasås, haricots och pommes frites 465
Fillet of veal, a Madeira sauce, French beans and pommes frites

Gnocchi i ostsås
med Karljohanssvamp och kål 265
Gnocchi in a cheese sauce
with cep mushrooms and cabbage

DESSERTER

Crème Caramel
med lättvispad grädde och hallon 135
Crème Caramel with whipped cream and raspberries

Tarte Tatin med Calvadosglass 165
Tarte Tatin with Calvados ice cream

Varm chokladfondant
salt karamellglass och inkokta körsbär 175
Warm chocolate fondant
salty fudge ice cream and preserved cherries

Coupe Colonel med störrom 195
Coupe Colonel with sturgeon roe

Tryffel 65
Truffle

Paste di Mandorle 45
Paste di mandorle